Ρόδι, να το πιεις στο ποτήρι!

Ρόδι, να το πιεις στο ποτήρι!

Ο φυσικός χυμός ροδιού είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο φρουτοχυμό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, καθαρίζει τον οργανισμό από τα υψηλά επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα πολυφαινολών, ακόμη και από το κόκκινο κρασί ή άλλους χυμούς.

O χυμός του ροδιού περιέχει από 8 έως 20% σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη), από 0,3 έως 9% κιτρικό οξύ, τανίνες και βιταμίνη C. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στην Ιατρική Σχολή, διαπίστωσαν ότι ο χυμός του ροδιού έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι, τον χυμό σταφυλιού, του πορτοκαλιού και του βατόμουρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο χυμός του ροδιού έχει τουλάχιστον 20% υψηλότερη αντιοξειδωτική δύναμη σε σχέση με άλλα ροφήματα, λειτουργεί αξιόπιστα αδρανοποιώντας τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, παρέχοντας έτσι προστασία κατά πρώτο λόγο από τις καρδιακές νόσους και ορισμένους τύπους καρκίνου. Για την προστασία από τους κινδύνους αυτούς, και για να προστατεύουν τον εαυτό τους από την ασθένεια, οι ιατροί των ΗΠΑ συνιστούν τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού.

O χυμός του ροδιού περιέχει σημαντικές ποσότητες γλυκόζης και φρουκτόζης, οργανικά οξέα (με επικράτηση του κιτρικού οξέος), υδατοδιαλυτές πολυφαινόλες και 15 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων των έξι απαραίτητων βιταμινών C, Β1, Β2, Ε, Α, PP, καθώς και άλλων ιχνοστοιχείων. Συστήνεται για τη θεραπεία της υπέρτασης και των ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα. Επίσης, βελτιώνει τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.

O χυμός του ροδιού απορροφάται εξαιρετικά από οργανισμό, διεγείρει την όρεξη, ρυθμίζει τη πεπτική δραστηριότητα και αυξάνει την αιμοσφαιρίνη. Έχει διουρητική, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση. Επίσης, συνιστάται να πίνεται, σε συνδυασμό με χυμό καρότου και χυμό τεύτλων.

πηγή: http://www.healthday.gr