ΑΡΘΡΑ

01/03/2016

Ρόδι: ο “κόκκινος χρυσός” της διατροφής μας!

Αν και το ρόδι μπορεί να δυσκολέψει πολλούς λόγω του σκληρού περιβλήματός του, η διακριτική όξινη γεύση και η θρεπτική αξία των ζουμερών και τραγανών σπόρων […]
26/02/2016

Ρόδι: Ελιξίριο υγείας και ομορφιάς

Αποτελεί το σύμβολο της γονιμότητας και της καλοτυχίας για πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες, ενώ παράλληλα ανήκει στα τρόφιμα που χαρίζουν μακροζωία. Το ρόδι είναι ένα φρούτο […]
25/02/2016

Μαρμελάδα ρόδι

       Υλικά Χυμός φρέσκου ροδιού 3 ποτήρια νερού Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού Ρόδι 1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του Οδηγίες […]
25/02/2016

Ρόδι: 5 πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε

Το ρόδι μπορεί να χωριστεί σε τουλάχιστον τρία μέρη: στους σπόρους, το φλοιό και το χυμό, τα οποία έχουν μελετηθεί για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Είναι πλούσιο […]
23/02/2016

Ρόδι, να το πιεις στο ποτήρι!

Ο φυσικός χυμός ροδιού είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο φρουτοχυμό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, καθαρίζει τον οργανισμό από τα υψηλά επίπεδα της «κακής» […]
22/02/2016

Σιρόπι ροδιού ή σπιτική γρεναδίνη

Τι χρειαζόμεστε: 8 ρόδια (για περίπου 1 λίτρο χυμό ροδιού) 800 γρ. ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας Πως το κάνουμε: • Στύβετε τα ρόδια και περνάτε το […]