Σιρόπι ροδιού ή σπιτική γρεναδίνη

Σιρόπι ροδιού ή σπιτική γρεναδίνη

Σιρόπι ροδιού ή σπιτική γρεναδίνη

Τι χρειαζόμεστε:

  • 8 ρόδια (για περίπου 1 λίτρο χυμό ροδιού)
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Πως το κάνουμε:

• Στύβετε τα ρόδια και περνάτε το χυμό τους από λεπτό σουρωτήρι.

•  Τον βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη.

•  Αφήνετε τα υλικά να βράσουν (ανακατεύοντας στην αρχή) και, αν χρειαστεί, ξαφρίζετε.

•  Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε την κανέλα.

•  Αφού το σιρόπι δέσει, το βγάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε την κανέλα.

• Περιμένετε να κρυώσει και το βάζετε σε αποστειρωμένα δοχεία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε τα δοχεία να μην είναι μεγαλύτερα από όσο χρειάζεται, γιατί ο αέρας θα αλλοιώσει το σιρόπι. Χρησιμοποιήστε το, αντί για μέλι, στους λουκουμάδες, τηγανίτες, γιαούρτι, ακόμη και για να περιχύσετε κρεατικά.

πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/siropi-rodiou.html