Μαρμελάδα ρόδι

Μαρμελάδα ρόδι - Συνταγές Μαγειρικής - Chefoulis

       Υλικά

  • Χυμός φρέσκου ροδιού 3 ποτήρια νερού
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
  • Ρόδι 1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
  • Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του
    Οδηγίες

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού με την ζάχαρη να βράσουν, αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 – 25 λεπτά αφαιρώντας  τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια. Μετά προσθέτουμε τις ρώγες ροδιού και τον χυμό λεμονιού , βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό το θέλουμε ή αραιό). Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας . Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.

 

πηγή: http://www.chefoulis.gr